Ana içeriğe atla

Mi Band 3 NFC ve Türkçe Diline Çevirme

Bu hafta eski kafa saat kullanımını bırakıp artık akıllı saatlere geçme kararı vermem ile birlikte. Yine de birkaç günde bir saat şarj etmek bana çok ters geldiği için bu dünyaya bir Xiaomi Mi Band bileklik ile girmek istedim.

Bunun üzerine kısa bir araştırma sonrası Xiaomi Mi Band 3 NFC modelini internetten satın aldım ve bugün kargo ile elime ulaştı. Öncesinde narin diye düşündüğüm için saati banta yerleştirme ve çıkarma kısımlarından biraz çekiniyodum fakat sonradan alışıp sert bir şekilde hızlıca çıkarıp takmaya başladım.


Kutu Açılışı
Öncelikle ilk geldiğinde cihazı bilgisayarınızdan yada bir adaptor yardımı ile şarj etmeniz gerekiyor. Ardından Android için PlayStore yada IOS için PlayStore a girip "Mi Fit" yazarak uygulamasını indirmeniz ve eşleştirmeniz gerekiyor.



Cihaz Eşleştirme
Bu işlem oldukça basit, telefonunuzdan uygulamayı açıp "Cihaz Ekle" kısmına bastığınızda bluetooth üzerinden cihazı arıyor ve cihazın butonuna basmanızı istiyor. Cihazın üzerindeki butona bastığınızda ise anında eşleştiriyor ve bir güncelleme var sie Mi Fit uygulaması üzerinden cihaza yükleme işlemini gerçekleştiriyor.

Temel Özellikler
 - Whatsapp ve diğer mesaj uygulamalarının bildirimlerini alıp okuyabiliyorsunuz
 - Saat Özelliği var :)
 - adım sayar, spor yapanlar için bazı ölçümler
 - Kartlarınızı kayıt edip nfc özelliği ile kullanabiliyorsunuz(Türkiye de destekleniyor mu emin değilim ama çin de yaygın olarak kullanılıyor)
 - Nabız Atış Ritmi Ölçümü
 - Adım Sayar ,
 - Mesafe Ölçer,
 - Yakılan Kalori Hesaplama,
 - Pil Durumu Gösterimi
 - Koşu Bandı ve Egzersiz Hesaplamaları
 - Kronometre,
 - Cihazımı Bul : Telefon acaip şekilde yüksek sesli bir alrm ile çalıyor, bulmamanız imkansız :)
 - Ekran Modları : 3 farklı ekran modu var seçip kullanabilirsiniz.
 - Hava Durumu : 3 günlük hava durumunu size gösteriyor

Yorumlarım
 Öncelikle cihaz fiyatına göre oldukça kullanışlı ve almayı düşünen olursa, düşünmeden alsın diyebilirim. Benim sevdiğim özellikleri telefona bakmama gerek kalmadan tüm gelen mesajları okuyabiliyor ve aramalarda titreşim özelliği ile telefonum sessizdeyken gelen aramaları kaçırmıyorum.Saat ve Hava durumu da günlük olarak bilgi edinmem için oldukça güzel özellikler. Temel olarak sadece bu özellikleri kullanmak ile birlikte arada nabız ölçümü de kendini kontrol altına almak için güzel bir özellik diyebilirim.

Türkçe Dile Çevirim
Cihazın NFC modeli standart olarak elime çince dilinde geldi, eğer telefonunuz ingilizce ise dil ingilizce oluyor ama bildirimlerdeki türkçe karakterler yine bozuk gelebiliyor. Ben o yüzden cihazı türkçeye çevirmeye çalıştım ve birkaç araştırma sonrasında aşağıdaki adımlardan problemi çözdüm

 - IOS : AmazTools uygulamasını indirin
 - https://geekdoing.com/forums/custom-firmwares.8/ linkinden cihazınızın güncel versiyonuna göre dil paketi indirebilirsiniz.
Ben elimdeki 1.7.0.4 versiyon için https://geekdoing.com/threads/firmwares-1-7-0-4-mi-band-3-nfc-spanish-turkish-thai.599/ linkinden türkçe desteğini indirdim telefonuma ve AmazTools uygulamasını açıp "Daha Fazla" ikonuna tıklayarak ek dosya yükle seçeneğinden ilgili dosyayı seçerek yükle ye tıkladım ve dil seçeneği türkçe oldu :)




Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.