Ana içeriğe atla

Bitbucket ve Git Kullanarak projemizi cloud ortamda takım ile paylaşmak

Takım olarak çalıştığımız projeler için bir yerden sonra mutlaka bir versiyon takip sistemine ihtiyacımız oluyor. Bu ihtiyacı karşılamak için arayışa girdiğimizde ise karşımıza çok çeşitli servis ve seçenekler çıkıyor ve kafamızı biraz karıştırıyor açıkcası.

Bu yazımda son zamanlarda front-end ağırlıklı projelerimde takım projelerimde kullanmaya başladığım bitbucket.org dan bahsediyor olacağım.

Bitbucket Hakkında

Versiyon Takip
Bitbucket kısaca takımınız ile birlikte cloud ortamda kodlarınızı saklayarak çalışmalarınızın her bir versiyonunu takip edebilmenizi sağlayarak takım halinde proje geliştirmenize imkan sağlayan bir servistir.

Proje Yönetim
Bitbucket kendi içerisinde proje yönetim imkanı sağlamasının yanı sıra trello, jira gibi proje yönetiminde kullandığınız uygulamalara da entegre çalışıp proje takibinizi yapmanızı sağlıyor.

Ücretlendirme
Ücret politikası geliştiriciler için oldukça makul düzeyde, eğer 5 kişi ve altında ekip üyeniz var ise sınırsız boyutta ve adette proje için tamamen ücretsiz kullanabiliyorsunuz. 5 kişi ve üstü ekipler için ücretlendirmeyi aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.





Detaylı bilgi için: https://bitbucket.org/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Nasıl Başlarım?  

Adım adım aşağıdaki süreci izleyerek mevcut projemizi bitbucket a taşıyabiliriz.
1.https://bitbucket.org adresinden siteyi biraz inceleyin.
2.https://bitbucket.org/account/signup/ linkini ziyaret ederek üyelik işleminizi tamamlayalım.
3.Ardından Repositories kısmından yeni bir git reposu oluşturalım. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor olacak.

4. Bu ekranda "Get Started with command line" kısmının altndaki ilk seçenek olan "I have an exist project" seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.

5. Bu ekrandaki direktifler doğrultusunda git bash console umuzu açıyor ve öncelikle cd projedosyayolu yazarak ilgili dizine giriyoruz. Sonrasında 2.step kısmındaki komutları yazıyor ve projemizi git repository mize ekliyoruz.
6. Hepsi bu kadar şimdi tek yapmamız gereken kodlarımız için ilk commit işlemimizi yapmak.
Aşağıdaki kodları sırası ile yazıyoruz.

git status                                           (Bu işlem commit edilecek kodlarımızı bize gösterecek)
git add -A                                         (Bu işlem kodlarımızı commit için local repository de hazırlıyor)
git commit -m "proje ilk commit"   (commit açıklamamızı yazıyoruz.)
git push                                             (Kodlarımızı bitbucket repository mize gönderiyoruz.)

İşte bu kadar artık bundan sonrasu için git pull ve git push işlemleri ile projemizde ekibimiz ile çalışmaya başlayabiliriz.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.