Ana içeriğe atla

Bitbucket ve Git Kullanarak projemizi cloud ortamda takım ile paylaşmak

Takım olarak çalıştığımız projeler için bir yerden sonra mutlaka bir versiyon takip sistemine ihtiyacımız oluyor. Bu ihtiyacı karşılamak için arayışa girdiğimizde ise karşımıza çok çeşitli servis ve seçenekler çıkıyor ve kafamızı biraz karıştırıyor açıkcası.

Bu yazımda son zamanlarda front-end ağırlıklı projelerimde takım projelerimde kullanmaya başladığım bitbucket.org dan bahsediyor olacağım.

Bitbucket Hakkında

Versiyon Takip
Bitbucket kısaca takımınız ile birlikte cloud ortamda kodlarınızı saklayarak çalışmalarınızın her bir versiyonunu takip edebilmenizi sağlayarak takım halinde proje geliştirmenize imkan sağlayan bir servistir.

Proje Yönetim
Bitbucket kendi içerisinde proje yönetim imkanı sağlamasının yanı sıra trello, jira gibi proje yönetiminde kullandığınız uygulamalara da entegre çalışıp proje takibinizi yapmanızı sağlıyor.

Ücretlendirme
Ücret politikası geliştiriciler için oldukça makul düzeyde, eğer 5 kişi ve altında ekip üyeniz var ise sınırsız boyutta ve adette proje için tamamen ücretsiz kullanabiliyorsunuz. 5 kişi ve üstü ekipler için ücretlendirmeyi aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.





Detaylı bilgi için: https://bitbucket.org/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Nasıl Başlarım?  

Adım adım aşağıdaki süreci izleyerek mevcut projemizi bitbucket a taşıyabiliriz.
1.https://bitbucket.org adresinden siteyi biraz inceleyin.
2.https://bitbucket.org/account/signup/ linkini ziyaret ederek üyelik işleminizi tamamlayalım.
3.Ardından Repositories kısmından yeni bir git reposu oluşturalım. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor olacak.

4. Bu ekranda "Get Started with command line" kısmının altndaki ilk seçenek olan "I have an exist project" seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.

5. Bu ekrandaki direktifler doğrultusunda git bash console umuzu açıyor ve öncelikle cd projedosyayolu yazarak ilgili dizine giriyoruz. Sonrasında 2.step kısmındaki komutları yazıyor ve projemizi git repository mize ekliyoruz.
6. Hepsi bu kadar şimdi tek yapmamız gereken kodlarımız için ilk commit işlemimizi yapmak.
Aşağıdaki kodları sırası ile yazıyoruz.

git status                                           (Bu işlem commit edilecek kodlarımızı bize gösterecek)
git add -A                                         (Bu işlem kodlarımızı commit için local repository de hazırlıyor)
git commit -m "proje ilk commit"   (commit açıklamamızı yazıyoruz.)
git push                                             (Kodlarımızı bitbucket repository mize gönderiyoruz.)

İşte bu kadar artık bundan sonrasu için git pull ve git push işlemleri ile projemizde ekibimiz ile çalışmaya başlayabiliriz.




Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...