Ana içeriğe atla

Yandex Kurumlar Eposta Ek Yönetici Yetkisi Tanımlama

Uzun zamandır google ın eposta kullanımını ücretli hale getirmesinden sonra herkez yandex kurumlar eposta alt yapısını kullanmaya başladı.

Öncelikle herkes kolay bir şekilde mail alt yapısını yandex e taşıyabiliyor fakat bir süre sonra yaşanan sorun bu eposta yönetici yetkisini devretme yada yeni birini eposta yönetici olarak tanımlama ihtiyacı ortaya çıkıyor.


Bu durumda kurumlar yandex alt yapısındaki eposta alt yapınız için yeni birine yönetici yetkisi vermek için izlemeniz gereken adımlar sırası ile aşağıdaki gibidir.


1.mail.yandex.com.tr ye girerek yönetici hesabınızın mail ini açın
2.kurum.yandex.com.tr ye girin, burada yöneticisi olduğunuz eposta sunucularını görebilir, yeni bir eposta alt yapısı ekleyebilirsiniz.

3.Şimdi sıra geldi yeni bir yönetici atama işlemi için öncelikle yetki alma işlemine, bu url yi alan adınızı değiştirerek url ye yapıştırıp enter a basın.
https://api.kurum.yandex.com.tr/get_token.xml?domain_name=alanadi.com.tr

4.İlgili url ye gittiğinizde sayfada bir xml veri yapısı karşınıza çıkacak bu bölümdeki token değerini kopyalıyoruz.

5.Şimdi  aşağıdaki link üzerinden gerekli alanları değiştirip yine tarayıcımıza yapıştırıyoruz ve yetki işlemi tamam.

URL : https://api.kurum.yandex.com.tr/api/multiadmin/add_admin.xml?domain=alanadi.com.tr&token=yourtoken&login=adminlogin

Değişmesi gereken alanlar: 

alanadi.com.tr -> buraya eposta alt yapısını değiştirmek istediğiniz alan adınızı yazıyorsunuz.
yourtoken -> bu alana kopyalamış olduğumuz token değerini koyuyoruz.
adminlogin -> Bu alana yönetici olarak tanımlamak istediğiniz yeni eposta adresini yazıyorsunuz.

Ve işlem tamam bu linke gittiğinizde ekranda size yeni admin ve eposta alt yapısı ile ilgili kısa bir bilgilendirme gelecek ve işlem tamamdır :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.