Ana içeriğe atla

Firewall dan Sql Uzaktan Erişim Portunu Açma

Sunucunuzdaki sql server a eğer localdeki bilgisayarınızdan yada başka bir sunucudaki yazılım yada sql management studio üzerinden erişim sağlamak istiyor ama erişemiyor iseniz muhtemelen sunucunuzda firewall aktif durumdadır.

Firewall unuzu pasif konuma getirdiğinizde uzaktan erişim sağlayabiliyorsanız problem firewall dan kaynaklanıyordur hala erişim sağlayamıyorsanız sql server ın TCP portlarını da açmanız gerekir fakat ben burada o detaya girmiyor sadece firewall kapandığında erişim sağlanıyor ise wirewall açıkken sql erişim portunu nasıl açarsınız onu anlatıyor olacağım.


Firewall üzerinden Sql Portu Açma İşlemi
1.  Firewall u açmak için başlat -> çalıştır tıklıyoruz ve wf.msc yazıp enter a basıyoruz ve firewall ayarlar ekranı açılıyor.

2. Sol menüden Inbound  Rules kısmını tıklıyoruz ve New Rules seçeneğini tıklıyoruz.

3. Burada karşımıza gelen ilk ekrandan biz port açma işlemi yapacağımız için Port Kutucuğunu işaretliyoruz. 

4. Sonrasında karşımıza Protocols and Port ekranı çıkıyor buradan TCP seçeneğini seçiyoruz ve alt kısmından Spesific local ports seçeneğini seçip 1433 yazıyoruz.

5.  Action penceresine geçiyoruz ve buradan Allow the connection kutucuğunu işaretliyoruz.

6. Sonraki ekranda Profile penceresinde erişime izin verdiğimiz kısımlar için seçim yapıyoruz yada varsayılan olarak seçili gelen kısımları aynen bırakıp ileri diyoruz.

7. Name penceresine geldiğimizde burada yaptığımız işlemi tanımlayan "Sql Remote Port Access" gibi birşey yazıyoruz ve tamam diyoruz.

İşlemimiz tamamlandı artık uzak sunuculardan sql server ımıza bağlantı sağlanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.