Ana içeriğe atla

Sitemizde Seo Çalışması ile Arama Motorunda Nasıl Yükseltiriz

Seo çalışması her ne kadar çok kapsamlı bir çalışma olsa da yeni açılan sitenizde yapabileceğiniz temel şeyler vardır. Bu temel işlemleri yaptığınzıda google sayfalarınızı indexleyebilir ve hem google tarafında hemde sitenizde belirli ölçüde bir kalite sağlamış olursunuz.

Ben bu yazımda bir wordpress sitemiz olduğunu ve google da sitemizi yükseltmek istediğimizi düşünüyorum ve bu varsayım ile devam ediyorum.

Aşağıda adım adım yapmanız gereken işlemleri yazıyor olacağım bu işlemler ile ilgili google da küçük bir arama yaptığınzıda nasıl yapılacağına dair onlarca kaynağa çok rahat ulaşabilirsiniz.

SEO Başlangıç İşlemleri


1.Google Web Master Tools a kayıt

2.Site haritamızın hazırlnması ve Google WebMaster Tools a eklenmesi

3.Sitemizde anahtar kelime öbeklerinin belirlenmesi ve sitemizdeki başlıklara ve sayfalarımızda oluşturacağımız etiket sistemleri ile bu kelime öbeklerinin desteklenmesi.
Bu işlemleri wordpress de etkili bir şekilde yapmak için All In One SEO Pack eklentisini kullanabiliriz.

4.Google Performans Tool Çalışması
4.1.Resimlerin sıkıştırılması işlemi : https://tinypng.com/ tool unu kullanarak bu işlemi hızlı ve kaliteli bir şekilde yapabilirsiniz.
4.2.Minify işlemleri : Bu işlemler için wordpress de cache sistemi ve skıştırma sistemlerini destekleyen eklentiler kurabiliriz comet cache ve Autoptimize eklentilerini yükleyip kullanabiliriz.

5.Sitenizde seo işlemlerinin yeterince yapılıp yapılmadığını ve istediğiniz anahtar kelimedeki google sıralamanızı https://wmaraci.com sitesinden kontrol edebilirsiniz.

SEO ANALİZİ İÇİN KULLANILMASI TAVSİYE EDİLEN

 - Site Haritası kayıt
 - Site detaylı Analiz
 - Site hızu ve seo için yapılması gereken işlemleri öğrenme

En sık kullanılan ve şiddetle kontrolünün gerektiği site . https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 İçerisinde google ile ilgili bir çok işlem için size ilham olabilecek bilgiler içerir. Bunun dışında siteniz için yapılacak bir çok şeyi görüp nasıl yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Başlıca WM Araçları aşağıdaki gibidir.
 - Site Analiz
 - Seo Analiz
 - Google Sıra Bulucu
 - Kod Tasarım Araçları
 - Site Araçları

3.analiz.r10.net

Siteniz seo analizlerinde bir çok fonksiyonu bulunan güzel bir araç.

SİTE İYİLEŞTİRME ARAÇLARI


Sitenizi tablet, telefon, laptop ve telefon modeline göre görüntüleyebileceğiniz ve buna göre düzenlemeler yapabileceğiniz araçları içerir.

Site page rank sorgulama yapbileceğiniz bir site.

3. 

Seo İçin Faydalı Araçlar


 - sitenizdeki kırık linklerin kontrolü için güzel bir araç : http://webseoanalizi.com/broken-links-finder

 - sitenizdeki css dosyalarının sıkıştırmak(minify) etmek için : http://webseoanalizi.com/css-minifier

 - Javascript minify aracı : http://webseoanalizi.com/js-minifier

 - sitenizdeki resim dosyalarını sıkıştırmak için(google page speed için çok önemlidir) : http://webseoanalizi.com/image-optimizer

Toplu olarak bir çok araca ulaşabileceğiniz web sitesi :  http://webseoanalizi.com/



Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.