Ana içeriğe atla

Web Sitesi Dil Yönlendirmesi Yapmak

Birden fazla dil alt yapısına sahip web sitemiz olduğunda Ip bazlı sitemize gelen talebe göre link yönlendirmesi yapma gibi ihtiyaçlarımız olabilir.Bunu her sitede her yazılım dilinde kolayca kullanabileceğimiz bir js koduyla yapmak en mantıklısıdır.

Aşağıdaki js kodu ile "freegeoip"  gibi yaygın kullanılan bir api yi kullanarak sitemizin hangi ülkeden açıldığını rahatlıkla takip edebilir ve yönlendirme yapabilirsiniz.

Aşağıdaki kod da "freegeoip" sitesindeki ilgili apiye POST yöntemiyle bir talepte bulunuyoruz ve Ip mzin hangi ülke ve şehire ait olduğu verilerini alabiliyoruz.

Ayrıca localStorage  ı kullanarak sadece sitemize ilk giriş yapan için yönlendirme yapabileceğimiz bir alt yapı sağlamış oluyoruz.Ayrıca url mizdeki url yolunu da alarak ingilizce yada türkçe siteye yönlendirme yaparken yine aynı dosya yoluna yönlendirip ulaşılan sayfanın ingilizcesi yada türkçesine yönlendirme yapabiliyoruz.

<script>
jQuery.ajax( {
  url: '//freegeoip.net/json/',
  type: 'POST',
  dataType: 'jsonp',
  success: function(location) {
   
var isshow = localStorage.getItem('isshow');
    if (isshow== null) {
        localStorage.setItem('isshow', 1);
  var path = window.location.pathname;

    
    if (location.country_code=="TR")//eğer sitemiz türkiyeden açılıyor ise
    {
        //eğer url tr dizinini içermiyor ise türkçe sitede değiliz demektir ve türkçe site yönlendirmesi yapıyoruz.
        if(path.indexOf("tr")<1)
        {
          window.location.href = "http://www.siteadimiz.com/tr/" + path;
        }
      
    }else//eğer sitemiz türkiyeden açılmıyor ise yapılacaklar
{
        
       //eğer sitemizin url sinde tr dizini var ise yani türkiye sitemize bağlanılmış ise yönlendirme yapıyoruz.
        if(path.indexOf("tr")>0)
        {
           window.location.href = "http://www.siteadimiz.com/" ;//+ path;
        }
    }
     }


//freegeoip apisinin bize verdiği diğer tüm bilgiler aşağıdaki gibi.Bu alandaki diğer verileri de kullanarak sitemide gerekli yönlendirme ve işlemleri yapabiliriz.
    // jQuery('#city').html(location.city);
    // jQuery('#region-code').html(location.region_code);
    // jQuery('#region-name').html(location.region_name);
    // jQuery('#areacode').html(location.areacode);
    // jQuery('#ip').html(location.ip);
    // jQuery('#zipcode').html(location.zipcode);
    // jQuery('#longitude').html(location.longitude);
    // jQuery('#latitude').html(location.latitude);
    // jQuery('#country-name').html(location.country_name);
    // jQuery('#country-code').html(location.country_code);
  }
} );

</script>

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.