Ana içeriğe atla

Online Visual Studio Kullanımı

Online Visual Studio Nedir? 
Online visual studio projelerimizde repository, versiyon yönetim sistemi, bulut tabanlı çalışma projelerimizi güvence altına alma, takım olarak çalışma, scrum proje yönetimi gibi olanaklar sağlayan özellikle .Net geliştiricilere şiddetle tavsiye ettiğim bir platformdur.

Kesinlikle Git, SVN  gibi programlara göre çok daha stabil ve kullanımı kolay conflictlerle uğraştırmayan bir alt yapıdır.



Online Visual Studio Fiyatlar
Microsoft eğer küçük çapta kullanacak iseniz 5 kişilik takımlara kadar sınırsız proje için ücretsiz hizmet veriyor.Her projenize 5 kişiye kadar takım arkadaşı ekleyebilir birlikte çalışabilir ve istediğiniz kadar projenizi online visual studio ya taşıyabilirsiniz.

Eğer ekibiniz 5 kişiden fazla ise bu durumda microsoft aylık olarak gayet uygun bir ücret olarak 6$ ücret alıyor sadece.
Aşağıdaki linkten detaylı olarak fiyalandırma politikalarını inceleyebilirsiniz.

https://www.visualstudio.com/en-us/products/visual-studio-team-services-pricing-vs.aspx


.Net projemizi Online Visual Studo ile TFS(Team Foundation Server) a Aktarma

Hesap Oluşturma

Öncelikle microsoft hesabınız ile www.visualstudio.com a giriş yapabilir ve ardından hesabım bölümüne gelerek online visual studio hesabınızı oluşturabilir geçiş yapabilirsiniz.

Proje Oluşturma ve Mevcut Projenizi Ekleme
 - Online visual studio ya girş yaptıktan hemen sonra hemen yeni proje oluştur adımından yeni bir proje oluşturmanız gerekiyor.
 - Ardından visual studio ya gelip, team menüsünden connect to team explorer adımına geçip online visual studio adresinizi örneğin: emregol.onlinevisualstudio.com şeklinde giriyor ve microsoft mail hesabınız ile sisteme giriş yapıyorsunuz.
 - Giriş sornası visual studio team ekranlarından projenizi seçip aktif hale getiriyorsunuz
 - Hemen ardından projenize gelip, "Add Project to Source Control" diyoruz ve sonraki pencerelerden projemiz ile ilgili seçimler yapıp projemizi online visual studio hesabımızda oluşturduğumuz projeye bağlamış oluyoruz.
 - Sıra geldi kodlarımızı online repository imize göndermeye, şimdi tek yapmamız gereken projemize sağ tuş tıklayıp "Check-in" i tıklamak ve kodlarımızı repository e göndermek.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

IEnumerable ile List Arasındaki Farklar

Sık kullandığımız iki tip olan IEnumerable ve List tipleri ile ilgili sürekli kullanılmasına rağmen farkının çok bilinmediğini düşünerek bu konuda kısa bir yazı yazmak istedim. Bakalım aralarında farklar nelermiş. IEnumerable bir interface iken, List yine IEnumerable sınıftan türeyen somut ( concrete) bir sınıftır. Arasındaki Farklar :  IEnumerable  - List e göre iteration çok daha hızlıdır. Performans için kullanılabilir.  - Read Only bir tip olduğu için Add, Remove gibi işlemler yapılamaz, IEnumerable ile sadece iteration, sort, filter gibi işlemler yapılabilir.  - Soyut bir class olduğu için istenen tipe somutlaştırılabilir.  - yield tipi ile birlikte kullanılabilir.(Promise veri döndürme,state-machine liste kullanımı)  - Linq sorguları veri tabanı sorgularınızın cevaplarınızı IEnumerable olarak döndürür, bu size siz ilgili IEnumerable list i iterate edene kadar ilgili sorguyu çalıştırmama performansı verir, böylece ilgili listeyi kullanmaya ihtiyacınız olmadığı bir durumda yada k

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.