Ana içeriğe atla

Online Visual Studio Kullanımı

Online Visual Studio Nedir? 
Online visual studio projelerimizde repository, versiyon yönetim sistemi, bulut tabanlı çalışma projelerimizi güvence altına alma, takım olarak çalışma, scrum proje yönetimi gibi olanaklar sağlayan özellikle .Net geliştiricilere şiddetle tavsiye ettiğim bir platformdur.

Kesinlikle Git, SVN  gibi programlara göre çok daha stabil ve kullanımı kolay conflictlerle uğraştırmayan bir alt yapıdır.



Online Visual Studio Fiyatlar
Microsoft eğer küçük çapta kullanacak iseniz 5 kişilik takımlara kadar sınırsız proje için ücretsiz hizmet veriyor.Her projenize 5 kişiye kadar takım arkadaşı ekleyebilir birlikte çalışabilir ve istediğiniz kadar projenizi online visual studio ya taşıyabilirsiniz.

Eğer ekibiniz 5 kişiden fazla ise bu durumda microsoft aylık olarak gayet uygun bir ücret olarak 6$ ücret alıyor sadece.
Aşağıdaki linkten detaylı olarak fiyalandırma politikalarını inceleyebilirsiniz.

https://www.visualstudio.com/en-us/products/visual-studio-team-services-pricing-vs.aspx


.Net projemizi Online Visual Studo ile TFS(Team Foundation Server) a Aktarma

Hesap Oluşturma

Öncelikle microsoft hesabınız ile www.visualstudio.com a giriş yapabilir ve ardından hesabım bölümüne gelerek online visual studio hesabınızı oluşturabilir geçiş yapabilirsiniz.

Proje Oluşturma ve Mevcut Projenizi Ekleme
 - Online visual studio ya girş yaptıktan hemen sonra hemen yeni proje oluştur adımından yeni bir proje oluşturmanız gerekiyor.
 - Ardından visual studio ya gelip, team menüsünden connect to team explorer adımına geçip online visual studio adresinizi örneğin: emregol.onlinevisualstudio.com şeklinde giriyor ve microsoft mail hesabınız ile sisteme giriş yapıyorsunuz.
 - Giriş sornası visual studio team ekranlarından projenizi seçip aktif hale getiriyorsunuz
 - Hemen ardından projenize gelip, "Add Project to Source Control" diyoruz ve sonraki pencerelerden projemiz ile ilgili seçimler yapıp projemizi online visual studio hesabımızda oluşturduğumuz projeye bağlamış oluyoruz.
 - Sıra geldi kodlarımızı online repository imize göndermeye, şimdi tek yapmamız gereken projemize sağ tuş tıklayıp "Check-in" i tıklamak ve kodlarımızı repository e göndermek.


Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...