Ana içeriğe atla

Asp.Net Web API ile Abstract ve Türetilmiş Base Class Deserialization işlemi

Bazı durumlarda Asp.Net Web API ile çalışırken alınan parametrelerin ortak özellikleri olabilir.Bu durumlarda siz Web API ye json post işlemi yaptığınızda base class da olan parametreler, ilgili api metodunun parametre aldığı class da olmadığı için parametrelerinizi api tarafında göremeyebilirsiniz.

Şöyle bir örnekle açıklayalım.

Benim bir BaseClass ım var adı APIBase.cs olsun ve her api metodu çağrımında bunlara ihtiyaç duyuyor olayım.

public class APIBase{

public string userName{get;set;}
public string userPassword{get;set;}
}


public class ListProducts : APIBase
{
public string Name{get;set;}
public string Price{get;set;}
public string StokAmout{get;set;}
}



Diyelim ki biri ListProducts metodunu çağırmak istediğinde kullanıcı adı ve şifre bilgisi istiyoruz ve her class ımızın içerisinde bunu tek tek yazmak istemiyoruz.Çünkü bu APIBase class ı zaman zaman ihtiyaçlara göre değişebilir.Ama json post işlemi ile client tarafından ListProducts parmetrelerini gönderdiğinizde userName ve userPassword verileri Api tarafındaki c# kodunuzda görünmeyecektir.

Bu işlem için global asax da yada webapiconfig.cs dosyanızda aşağıdaki kodu eklemeniz gerekiyor configurasyon için ve artık bu base class verilerine de kod tarafında erişebiliyor.Client tarafında json post işlemi yaparken normal userName ve userPassword alanlarını ListProducts ın diğer parametrelerini gönderir gibi gönderiyorsunuz.

Json conver için konfigurasyon Kodu :

config.Formatters.JsonFormatter.SerializerSettings.TypeNameHandling = Newtonsoft.Json.TypeNameHandling.Objects;






Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...

Logo (LOJECTS.exe ve LOBJECTS.dll) Register İşlemleri

LOBJECTS.dll register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : regsvr32 logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll yazıyoruz ve dll imizi register ediyoruz UNREGISTER İÇİN : regsvr32 -u logoDosyaYolu\LOBJECTS.dll ile de unregister edebiliriz. LOBJECTS.exe register işlemi : başlat-> çalıştır -> cmd yazıp konsole ekranına geçiyoruz REGİSTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -REGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi register ediyoruz. UNREGISTER İÇİN : logoDosyaYolu\LOBJECTS.exe -UNREGSERVER yazıyoruz ve LOBJECTS.exe mizi unregister ediyoruz. Umarım yararlı olmuştur.