Ana içeriğe atla

İzmir de Kod Yazılacak Yerler - Karagöl


Bugün izmir de kod yazacak mekanlar yazı dizimin ilkini paylaşıyor olucam.İlk durağımız KARAGÖL.Burası izmir karşıyaka dan 25 kilometre uzaklıkta ve arabanız yada motorunuz var ise gelebileceğiniz bir yer.


Karagöl Nasıl Bir Yer ? 
Karagöl şehirden uzak huzur dolu, sakin, muhteşem atmosferi ve iki dağın eteğinde bulunan gölü ile her yerde masa ve sandalyeleri olan bilgisayarınız ile rahat oturabileceğiniz,  ayrıca wifi ve her yerinde elektrik kullanabileceğiniz içerisinde prizler olan küçük trafoları bulunan bir yer.









Kamp Mı Yapsak ? 


Eğer biz hafta sonu kod yazma kampı yapıcaz büyük ve konsantrasyon gerektiren projelerimiz var diyorsanız karagöl biçilmiş kaftan :) dilerseniz kendi çadırınızı alıp gelebilir yada burada bulunan mevcut çadırlarda kalabilir internet ve elektrik ile doğa ile iç içe bir kod yazma deneyimi yaşayabilirsiniz.


























Tree Of Life
Burada ayrıca dünya üzerindeki tüm milletlerden ziyaretçileri olan her yıl düzenlenen Tree Of Life festivali bulunmakta. Bu festivalde 1 hafta boyunca sınırsız eğlence, tüm milletlerden insanlarla tanışma ve doğayle iç içe güzel bir tatil keyfi sizi bekliyor :) Fiyatlarda gayet uygun, daha detaylı bilgi için https://www.facebook.com/Tree.Of.Life.Festival?fref=ts.Festival adresini ziyaret edebilirsiniz.




Ücretler Nasıl ? 
Bu güzel yer malesefki beraberinde biraz maliyet getiriyor.Kişi başı 6 tl ye buraya girebiliyor yada çok fazla kişiyseniz 18 TL ye araba ile giriş imkanı bulunuyor.Eğer biz 2 kişi geldik 18 vermeyelim derseniz aracı dışarıya parkedip 12 tl ye 2 kişi giriş yapabiliyorsunuz.

Toplu olarak giriş yapmak isteyenler için  daha uygun maliyetler sunacak şekilde mevcut otobüs tarifeleri de mevcut.



Not : Tree of Life festivali fiyatları daha farklıdır, burada belirtilen fiyatlar normal zamanda kullanıma özeldir.

Yanımıza Ne Almalı
Burada çok fazla yiyecek içecek alma şansınız malesef ki bulunmuyor.Gelirken yanınızda yiyecek içecek getirirseniz burada tüm gün rahat bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...