Ana içeriğe atla

Team Foundation Server "TF10175 The "" project does not exist" hatası

Eclipse ve Visual studio üzerinde Team Foundation Server ile çalışırken böyle bir hata çıkabiliyor.Bunun sebebi mevcut workspace olarak oluşturduğunuz maping dosyalarının bulunmamasından kaynaklanıyor.

Visual Studio .net üzerinde sorunu çözmek için Team Foundation Server Connect işlemi sonrasında "Source Control" ü açarak workspace kısmına tıklamalı ve mevcut workspace inizi silmeli ardından yeni workspace oluşturmalısınız.Bu işlem sorununuzu çözecektir.

Eclipse de ise mevcut proje mapping ini silip ardından projenizi tekrar Team Foundation ile import ettiğinizde sorunu çözebilirsiniz.Bu işlem için File -> import -> Team Foundation Server adımlarını geçerek ardından Team deki import etmek istediğiniz projeyi seçmeniz yeterlidir.

Team foundation ile farklı platformlarda çalışmak bazen karmaşık sorunlara yol açabiliyor.Bu konuda herhangi bir sorunuz olur ise yorum bırakarak sorabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Cannot resolve the collation conflict between "Turkish_CI_AS" and "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" in the equal to operation.

iki ayrı veri tabanı içindeki tablolar ile işlem yapılmak istendiğinde eğer dil sorunu çıkıyor ise sorgumuzun sonuna 'COLLATE TURKISH_CI_AS' sözcüğünü ekleyerek sorunu çözebiliriz.Örnek : SELECT * FROM veritabani1.dbo.URUN u1 INNER JOIN veritabani2.dbo.URUNLER u2 ON u1.kod = u2.kod COLLATE TURKISH_CI_AS umarım faydalı olmuştur.

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.