Ana içeriğe atla

Kahve Arası Projelerim - 1.Seri KitapBu.org

Yaklaşık 4 yıldır profesyonel yazılım geliştirici olarak sektörde çalışıyorum.Bu geçen 4 yıl boyunca hiç bir zaman yazılıma olan inancımı, motivasyonumu yitirmedim.Hep motivasyonum üst düzeydeydi, bunu sürekli olarak işimin gerekliliği dışında da yazılım projeleri geliştirerek sağladığıma inanıyorum.Ne kadar yoğun işim olursa olsun her zaman gerek kendimi geliştirmek için olsun, gerek hobi amaçlı yapmak istediğim bir iş ile ilgili olsun, sürekli kendim için ayırdığım vakitlerde yazılım projeleri geliştirmeye odaklandım.Bu benim hem  yazılım tarafında kendimi daha da geliştirmemi, hem de normal iş hayatı dışında da yazılımdan keyif almamı sağladı.(insanlar genelde tatil yaparken, dinlendiği zamanlarda işten uzak durmak ister belki, ama ben dinlenirken, çalışırken, tatilde her yerde kod yazmayı çok seviyorum (= )

Öncesinde geliştirdiğim kahve arası projelerim daha çok öğrencilere, küçük işletmelere yada kendim için yaptığım tool lara yönelikti ama artık biraz hobi amaçlı ve birçok insanın faydalanıp vakit geçireceği web projeleri yapmaya karar verdim.Ve bu projelerden uzun zamandır vakit ayıramadığım bloğumda da bahsetmek istedim.

Öncelikle şuanda çok yakın arkadaşım Çağlar ile yeni başlamış olduğumuz kitapbu.org dan biraz bahsetmek istiyorum.
KitapBu.org
Bu projemizde aslında gelir sağlamaktan çok bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istedik.Site içerisinde insanlar kitaplarını bağışlayacak ve bağışladığı kadar kitap karşılığında kredi kazanacak.Bu kredi adedi kadar  da siteden ücretsiz kitap isteyebilecekler.Yani evdeki 2-3 kitabı olan kişi 100 adet kitap okuma imkanına sahip olabilecek hemde kitaplara hiç bir ücret ödemeden :) bu sayede umuyoruz ki bulunduğu yerde kitap alma imkanı olmayan, istediği kitaplara ulaşamayan, istediği kitapları fiyatından dolayı alamayan kişiler sitemizden kolaylıkla istediği kitapları seçip elindekiler ile değiştirebilsin ve daha çok kitap okuma imkanı bulsun.
Ayrıca sistem üzerinde sadece kitap arayıp bulma dışında kullanıcılara sevdiği tarzda kitapların önerilmesi, eğer okumak istediği, siteye bağışlanmasını talep ettikleri kitaplar var ise bunları talep edebilmesi gibi birtakım özelliklerde olacak.Böylece insanlar bu bağışlanması talebinde bulunulan kitapları da kendi profil sayfalarında görüp ellerinde var ise paylaşabilecekler.Hatta çok talep edilenleri biz satın alıp koyacağız :) maksat insanlar kitap okusun ve ülkemizin kitap okuma oranı artsın =)

Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...