Ana içeriğe atla

Microsoft İmagine Cup 2013 Başvuruları başladı.

Microsoft un her yıl düzenlediği teknoloji ile güncel sorunlara çözüm üretmeye yönelik yarışmasının bu yılki sezonu açıldı.Ana sloganının “Zor problemlerin teknoloji ile çözüldüğü bir dünya düşleyin"olduğu yarışma Yazılım Tasarımı,Oyun Tasarımı(XBOX&Windows),BT becerisi olacak şekilde 3 ayrı kategoride yapılacak.

Yazılım Tasarımı

Imagine Cup öğrencilerin dünyanın açlık, yoksulluk, eğitim imkansızlığı ve sağlık ve çevre gibi zorlu problemlerini teknolojiyi kullanarak çözmelerini sağlayarak kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine olanak sunar. En fazla 4 kişiden oluşan öğrenci grubunun başvurabildiği kategoride öğrenciler 1 akademik danışman gözetiminde geliştirdikleri Yazılım projelerini Türkiye Jürisine sunar ve Türkiye Jürisi Dünya Finaline gidecek ekibi belirler. Türkiye Jürisi Kamu, Microsoft Türkiye, Birlemiş Milletler Türkiye temsilciliği, Sektör ve Üniversitelerden oluşur. Projelerde geliştirilen uygulamalar Microsoft .NET Framework üzerinde çalışmalı, Visual Studio kullanılarak geliştirilmelidir. İsteğe bağlı olarak uygulamalarda Windows 7 yeni özellikleri, Windows Live SDK, Windows Phone 7, Silverlight, Windows MultiPoint Mouse SDK gibi araçlarda kullanılabilinir.

Oyun Tasarımı Mobil

Bu kategori öğrencinin oyun geliştiricisi olarak ya da oyun sektöründe yer alacak bir girişimci olarak atacağı önemli bir adımın temellerini oluşturmaktadır. İster 2 boyutlu ister 3 boyutlu olmak üzere ister tek kişilik ister çok seviyeli olsun, en fazla 3 kişilik ekip ile Xbox/Windows için, Microsoft XNA Game Studio, Visual Studio veya Silverliht kullanarak oyunlarını geliştirebilirler.

BT Becerisi

Bu kategori de ise sizden tek bir bilgisayardan çok bilgisayarlı yapılara kadar olan sistemleri yürütmeniz isteniyor. Sistem tarafındaki sunucu ürünlerine hakim olduğunuzu düşünüyorsanız bu yarışmada deneyimleriniz test edilecek. Benzeri olmayan senaryolarla karşılacaksınız ve çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarını her detayına kadar çözmeniz istenecek.



Başvuru için compete.imaginecup.com/user/registration linkini ,detaylı bilgi edinmek için ise imaginecup.msakademik.net/ linkini kullanabilirsiniz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

SQL DATEADD() Fonksiyonu(Sql de tarihe ay,gün,yıl ekleme)

Kullanım Kalıbı : DATEADD (datepart , number , date ) . datepart ksımına month,year,day vs artırmak istediğimiz tarih birimini yazıyoruz. . number ksımına arttırmak istediğimiz miktarı yazıyoruz. . date kısmına da hangi tarih e ekleneceğini belirtiyoruz. Örnek olarak şu an ki tarihten 1 ay sonrasını görmek için : Şu anki tarih '10-1-2011' olsun(gün,ay,yıl) Sorgu : SELECT DATEADD(MONTH,+1,GETDATE()) Çıktı alacağımız tarih : '10-2-2011' şekinde olacaktır.

Sql IDENTITY_INSERT Kullanımı

Sql de bazen veri taşıma veya benzeri bir durumda aktarmak istediğimiz tablo kayıtlarını identity field olan ID leri ile aktarmak isteriz.Fakat sql server buna izin vermez.Bu Identity alana insert işlemi için aşşağıdaki gibi bir işlem uygulayabiliriz. Örnek Olarak aşşağıdaki sorguda eski tablomuza yeni başka bir tablo kayıtlarını aynen aktarıyoruz. SET IDENTITY_INSERT tabloadı ON -- identity insert yapılabilir konuma geliyor INSERT INTO eskiTablo SELECT * FROM yeniTablo SET IDENTITY_INSERT tabloadı OFF -- identity insert yapılamaz konumuna geliyor

Netsis NetOpenX50 Nesnesini C# Visual Studio Üzerinde Çalıştırma

Netsis ile sipariş, ürün, fiyat, stok entegrasyonları yaparken NetOpenX apisini kullanmamız gerekiyor. Netsis kullanan bir firma ile entegrasyon geliştirmeden önce yapmamız gereken şey firmanın netopenx api lisansı alıp almadığını öğrenmeliyiz.Bunu onaylattıktan sonra Visual Studio projemize NetOpenx50 dosyasını referans olarak eklemek kalıyor. Projemize referans eklemek için öncelikle NetOpenX50.dll ini bilgisayarımıza indiriyoruz.Ardından komut sataırına girerek aşağıdaki komutu vermeliyiz. regsvr32 C:\Netsis\NetOpenX50.dll Bu işlem sonrasında NetOpenX50 dosyamızı com objesi olarak işletim sistemimize kayıt etmiş oluyoruz. Hemen ardından visual studio projemizi açarak projenin üzerinde References kısmına sağ tuş tıklayarak yeni referens ekle diyoruz.Ardından çıkan pencereden sol panelden COM objelerini seçiyoruz ve orada "NetOpenX50 Kütüphanesi" alanı zaten çıkıyor ve direk seçip referans olarak projemize ekleyebiliyoruz. NetOpenX50 apisinin kullanımı için her d...